diumenge, 23 de maig del 2010

Cusco, Valle Sagrado, ... i Machu Picchu!

Tot és impressionant. Cusco, per sí sola ja val la pena. Per la catedral, esglésies, carrers, restes inques, ... Totes les pedres encaixen perfectament i les construccions han aguantat segles i sismes sense utilitzar ciment! Aquí, la famosa pedra dels 12 angles (n'hi ha de molts més angles a altres indrets, per exemple al Machu Picchu, de més de 25).


Als voltants de Cusco ja hi ha moltes restes inques i ben a prop, al Valle Sagrado, encara més. Algunes pedres són relament immenses.


Després, trekking de 5 dies per acabar visitant el Machu Picchu. En 4 mesos no m'he posat malalt, ni una trista gastroenteritis. I això bevent aigua de l'aixeta i rius durant tot el temps que he estat a Argentina i Xile. Creia que tenia una salut de ferro. Finalment, just el dia més dur de trekking de tot el viatge: tall de digestió (o gastroenteritis o mal d'alçada o de tot una mica). No vaig dormir en tota la nit pel mal de panxa, ganes de vomitar i fred infernal (uns -5ºC). Després no vaig ser capaç d'esmorzar. I amb aquestes condicions vaig enfilar l'etapa més dura, pujar el coll de 4600m. Amb mal de panxa, nàusees, fent rots i pets a ous podrits, son, cames extremadament dèbils, malestar general i faltant-me l'aire. He patit. He patit molt. Com mai. Creia que no arribaria. Més tard mal de cap i potser una mica de febre. I l'endemà: diarrea. Per sort la vaig frenar de cop amb un parell de Fortasecs i vaig poder caminar una mica millor...


I algunes coses feien una mica de por...


Però a l'arribar al Machu Picchu et passen tots els mals! No tinc paraules.


Per cert, ja he provat el cuy (conillet d'Índies). Deliciós! L'Inca Kola... pfffff.


I aquesta és la bandera Cusquenya, que pot provocar alguna confusió, com pensar que el dia de l'armada russa a Sant Petersbourg és en realitat una marxa gai :-)

2 comentaris:

  1. company, som el xavi i l'encar. Que bé saber de tu!. Gran país Perú, no?. Bé, a nosaltres nes ha deixat bon gust. Ara som a Colombia, i el putoparaisoenlatierra, ens espera a l'illa providencia.

    Salut! i ens veiem per bcn

    xavi

    ResponElimina
  2. Gran, molt gran! Uauuuuu, que vagi molt bé per Colòmbia. A mi em quedarà pendent...

    Fins aviat,

    Jordi

    ResponElimina