dijous, 29 d’abril del 2010

Bola extra

Carreteres bloquejades per protestes (habitual, com ahir): el meu bus no surt. Intento comprar bitllet d'avió per avui mateix, però no queden places. Finalment, tinc vol per demà a les 6:30 AM. Llàstima, jo volia veure el paisatge en bus, que diuen que val la pena. Per cert, ja no és a través de "la carretera més perillosa del món", sinó una de nova. La vella carretera ha quedat sols com a atractiu turístic per fer-la en bicicleta. Aquesta turistada no pretenia fer-la, doncs ja tenia previst veure el mateix paisatge en bus, però ara... ja veurem quan torni a La Paz :-)

Per altra banda, dijous i diumenge hi ha el mercat regional a El Alto i així he tingut l'oportunitat de fer-hi una visita. Crec que el mercat més gran en tots els sentits que he vist mai. Immens, quilòmetres de paradetes on pots trobar-hi de tot: menjar, roba, eines, electrodomèstics, mobles, recanvis per cotxe (motors, amortidors, peces de carrosseria, etc.), animals, ... Impressionant. A mode d'exemple, podies comprar peces de roba de qualsevol tipus a 0.10€! Això sí, segurament amb valor afegit (puces, xinxes, ...).

Per cert, les cholitas són les dones indígenes, generalment grans, vestides amb capes i capes de roba (són grasses?), un gran farcell de colors a l'esquena carregant de tot (nens inclosos) i habitualment un barret tipus bombí que com més petit els hi vagi millor!

3 comentaris:

  1. Hehe!! Millor que no hagis agafat la carretera, que et volem sa i estalvi!

    Em sembla que segons la zona les cholitas porten barrets diferents. Ja n'has vist alguna pixant al carrer, protegida per les capes de faldilles?

    ResponElimina
  2. Encara no! Estaré atent. La roba sí, això dels barrets no ho sabia.

    ResponElimina
  3. Encara sóc a temps d'agafar-la. Estan cancelant els vols de tornada...

    ResponElimina